torstai 24. tammikuuta 2013

Tammikuun laihdutukset ja jumpat


Tammikuun laihdutukset ja jumpat ovat usealla meistä jo kivasti alkaneet. Moni kuitenkin kiinnittää huomiota ainoastaan ulkonäköön liittyviin seikkoihin, kuten vatsamakkaroihin tai luiruihin käsivarsiin. Ja monella se peppukin näyttää ihan liian isolta - voi joulu, minkä teit! Mutta mites ne lantionpohjan lihakset? Kuka niitä nyt jaksaisi miettiä, kun niin paljon tärkeämpiä asioita on mielessä? Totta toisaalta, mutta totta on myös se, ettei lantionpohjalihaksiston kuntoa tarvitse juuri miettiäkään, kun alakerran lihasten treenaus on säännöllistä ja hoituu rutiinilla. Siispä erityisesti raskaana olevat naiset, nyt on viimein aika oppia tunnistamaan lantionpohjan lihakset. Tässä on tunnistusharjoite:

Laita yksi tai kaksi puhdasta sormea emättimeen (voit käyttää halutessasi hanskoja). Supista kevyesti peräaukkoa, emätintä ja virtsaputkea kuin pidättäisit ulostetta ja virtsaa. Lantionpohjan lihasten supistuessa sormissa pitäisi tuntua jännittyminen ja kevyt imu ylöspäin. Kuvittele mielessäsi hissin nousevan ylös. Pidä muut lihaksesi rentoina. 

Jos tunnistaminen ei onnistu, ota asia puheeksi esimerkiksi neuvolakäynnillä. Ja sitten, kun lantionpohjalihaksisto on kunnossa, se on viisasta ottaa käyttöön muunkin treenien ohella. Tsemppiä! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti