perjantai 14. joulukuuta 2012

Lantionpohjan lihasten harjoittaminen raskauden aikana

Raskauden aikaisesta virtsankarkailusta kertoo poikkileikkaustutkimusten mukaan kärsivänsä 10–85 % naisista, minkä vuoksi lantionpohjan lihasten harjoittaminen virtsankarkailun ennaltaehkäisyssä ja hoidossa on tärkeää. Minua kiinnostaisi tietää, kuinka moni odottava äiti on raskauden aikana harjoittanut näitä tärkeitä lihaksiaan? Ja kuinka moni nainen on saanut lantionpohjan lihasten harjoitteluun ohjausta äitysneuvolasta?

Kysellessäni tänään asiasta muilla verkkosivuilla, sain pari vastausta:

"Eipä ole neuvolassa mainittu sanallakaan. Just eräs päivä järkytyin kun aivastin ja samalla lirahti,odotan toista lasta rv 28. Nyt kyllä tosiaan on asialle tehtävä jotain ja äkkiä!"


"Ei neuvolassa puhuttu sanaakaan. En harjoitellut raskausaikana siis lainkaan. Synnytyksen jälkeen huomasin tarpeen itsekin ja tein kovasti töitä. Eniten tietoa olen löytänyt varmaan näiltä sivuilta. Olisin ollut varsin kiitollinen, jos olisin asiasta kuullut jo raskausaikana. Tämä tieto pitäisi saada äitiysneuvoloihin."

Samanlaisiin vastauksiin olen törmännyt aikaisemminkin. Haluaisin saada lisää vastauksia - onko tämä todella Suomessa laaja-alainen puute?

Lisätietoja löytyy vasta käyttöön otetuilta nettisivuiltani:

http://lantiovahvaksi.suntuubi.com/







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti